Noutăţi – AJUTORUL DE MINIMIS 2013

IMM-urile vor primi ajutoare de minimis de cel mult 100.000 de euro, față de 200.000 de euro în prezent, aceste facilități urmând să reprezinte 90% din cheltuielile eligibile, față de 100% în prezent, potrivit unui proiect de modificare a hotărârii de Guvern privind aplicarea ajutorului de minimis, inițiat de Ministerul Economiei. Poza min finante

Se va renunţa la varianta „primul venit – primul servit” şi se propune ca înscrierile pentru ajutorul de minimis să se desfăşoare pe o perioadă de 10 zile.

Guvernul are în vedere şi alte schimbări, inclusiv în ceea ce priveşte valoarea maximă a ajutorului de minimis ce poate fi acordat.

De asemenea a fost eliminată obligativitatea ca firma să menţină 5-7 locuri de muncă pe o perioadă de 3 ani de la finalizarea investiţiei. Se precizează doar că beneficiarul trebuie să creeze până la finalizarea investiţiei şi să menţină minim 3 ani de la finalizarea investiţiei „locurile de muncă pentru persoane care nu au avut contract individual de muncă în ultimele 3 luni”

În vederea înscrierii pentru obţinerea finanţării nerambursabile, fiecare solicitant trebuie să se înregistreze pe site-ul www.aippimm.ro . După înregistrate, solicitantul va completa şi transmite on-line formularul de înscriere începând cu ora 10.00 a primei zile de înscriere, timp de zece zile de la demararea înscrierii, până la ora 20.00 a ultimei zi de înscriere, cu posibilitatea de prelungire a termenului.

Calculul punctajului se face în mod automat şi transparent după completarea formularului de înscriere, punctajul minim acceptat de principiu la finanţare fiind de 60 de punct din maxim 100 de puncte posibile.

Pentru mai multe detalii apăsaţi    PDF      proiect HG_ v3